Sunday, June 17

Old lifes are gones.New lifes are comes.

Lifes are gone destroy by a wind...~

 Kadang kala Nunu sering terfikir bagaimana kehidupan itu terus berlalu. Hilang. Senyap. Sepi. Hinggakan jejak - jejak kenangan nya juga turut hanyut di bawa tanpa sebarang perkhabaran berita. Dulu sangat - sangat rapat, selalu cerita masalah - masalah yang berlaku dalam keadaan sekeliling, ada saja topik untuk dibual, dibicara, disembang, dikongsi tak kisah lah tentang apa sahaja antaranya famili, kawan, pelajaran, politik dan lain-lain. 
Ibarat kawan, sahabat, teman yang sangat baik. Sekarang? dipulaukan ... 

Nunu tak kisah pun hubungan istimewa itu terputus tapi amat lah Nunu kesali apabila hubungan sebagai kawan juga pergi. Tidak mengapa lah wahai kawan ku yang pernah singgah sebentar dalam kehidupanku.. Jika kekayaan yang wahai sahabatku cari..Carilah kekayaan Allah SWT. Allah SWT adalah kaya, kaya dan sangat sangatlah kaya daripada makhluknya. 

Nunu sebagai hamba Islam yang tak terletak pada nama sahaja akui redha dengan ketentuan Illahi. Allah SWT yang sebenarnya dekat, dekat, sangat dekat di sisi Nunu..Walaupun Nunu dan kita semua adalah seorang hamba nya yang hina lagi kecil sekecil daripada kuman. "Tika semua pergi berlalu, tetapi Allah SWT sentiasa berada disisi ku.."

0 comments:

 

Blog Template by YummyLolly.com